UM 2020 i Bærum

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 7. Mar 2020

Med kun en deltaker fra Verdal FIK var det en liten og spent delegasjon som reiste nedover torsdag kveld. Mange tilreisende var på samme hotell og hele kretsen fra Nord-trøndelag. Dermed ble vi raskt sosialisert med en bredere tropp. Mange kjente fra naboklubbene Steinkjer og Nybrott var til stede og oppvarmingsritualene ble gjort i fellesskap mens det simple støtteapparatet inntok vaffel og kaffe på tribunene. Allerede på fredag var det satt opp 1500m med to heat. Sigurd sprang i heat 2 hvor de raskeste utøverne var samlet. Kun en mann fra heat 1 hadde en tid som kunne matche Sigurd. I heatet sprang han offensivt og holdt lenge 3. plassen. Det røynet på i nest siste runde hvor han likevel klarte å bite seg fast helt til spurten gikk de siste 150m. Det ble plutselig 60m til førstemann og det gjaldt å sikre en god tid. 4.34.48 og 6 sekunder pers er absolutt godkjent. Det ble til slutt 8. plass i et løp hvor de fleste av landets fremste utøvere deltok.

Sigurd i tredjeposisjon midtveis i det sterkeste heatet på 1500m.

På lørdag gikk 800m med tre heat. Flere sterke navn som kunne komme langt ned på 2 tallet medførte mål om pers fremfor pallplassering. En liten kjenning i låret under oppvarming gjorde forberedelsene noe amputert og muligens endret nervene seg til frykt for skade. Under løpet ble det derimot igjen offensiv løping. Plasseringskamp i første runde tok på etter 30 sekunder første 200m. Allerede etter 2 runder stivnet Sigurd og 3. runde krøp opp i 34 sekund. Likevel mobiliserte han betydelig siste 60 meter og han avanserte to plasser rett før mål etter en 31-runde. 9. plass totalt etter 3 heat og en pers på 3,5 sekund på bare halvannen måned er meget bra. Tiden ble 2.09.56 og stemningen på tribunen gikk fra spenning til stolthet. Herlig Sigurd!

Om ikke helt i toppen, så beste resultat for Midt-Norge. Tidene hadde holdt til samme plassering i eldre klasser - årskullet er sterkt og stevnet har gitt betydelig erfaring i banekonkurranse.

Neste år er UM i Steinkjers flotte friidrettshall, og Verdal FIK må ha som mål å stille 5 utøvere, kanskje får vi også med et par-tre sterke debutanter i tillegg?

Bilde fra kondis.no som har full reportasje fra 800m og 1500m.