Stor interesse for baneløp i vinter

Postet av Espen Egeland Valseth den 12. Feb 2020

Nær 250 startende fordelt på 5 puljer ga et yrende liv i Ranheimshallen tirsdag. Det er tydelig at alle kontrollmålte distanser frister mosjonssegmentet for tiden, når det stadig blir deltakelsesrekorder i løp sommer som vinter. Artig også at eliteløperne blir stadig flere. Som i Steinkjerhallen nylig var det private harer som sørget for høy fart i de første rundene. Ørjan Kjeldsli var utnevnt "hårrå" denne gang: "Det passer meg bra med maksimalt 2000 meter i høy fart da jeg stiller i Barcelona halvmaraton om til helga." Han løp etter skjema på 9.20 og hoppet forskriftsmessig av med 5 runder igjen. Ørjan bekrefter også planlegging av fjorårets suksess i Statsbygd, åpningsstevne på det nye banedekket hvor nettopp 3000m står på programmet. "Det går første helga i mai, og vi satser på et sterkt seniorfelt på en helg helt fri for konkurrerende stevner".

Verdal FIKs Ulrik startet i første pulje og hadde klare mål om å pers på distansen. Han kom inn 6 sekunder før sluttiden for fire uker siden i samme løp. 11.17 holdt da  til 3. plass i klassen. Neste sjanse blir altså i Statsbygd, tidlig mai, og da er nok målet å se 10-tallet.

Sigurd stilte i siste pulje hvor også hans far stilte. Sigurd løp raskt fra sin foresatte som ble slukt av massene umiddelbart etter start. Med jevne runder rundt 39 sekunder ble det både pers og seier i klasse 14-15 med tiden 9.50.

Espen kom inn på tiden 10.13 etter å ha åpnet rolig. Han klarte aldri å få til en fartsøkning og kunne konstatere at avstanden til eldste sønn økte for hver runde.  Spørsmålet blir om revansje frister eller om det er mer fornuftig å tenke på støtteapparatets funksjoner.