Nestle friidrettsskole

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 30. Jul 2019

                         

Verdal Friidrettsklubb i samarbeid med lokale idrettsklubber inviterer til friidrettsskole for barn i alderen 6 -12 år. 


Her blir det mulighet for å prøve seg på øvelser innen både hopp, kast og løp. 


Det blir lagt opp til 5 enkeltstående mandager etter skolestart i høst. 

Sted: Verdalsøra skole, uteområde sør (løpebane og kunstgress), 

Startdato: 26.08.2019 kl 17:30. Hver mandag i fem uker.

Fem av de mest aktive ungdommene i Verdal Friidrettsklubb bidrar som instruktører: Erle, Eliska, Oleanne, Sigurd og Olav. Vi har også med to voksne fra Verdal Friidrettsklubb og to fra Stiklestad IL. I tillegg jobber vi med å få med voksne hjelpeinstruktører fra de andre breddeklubbene i Verdal.

Vi legger opp til artige dager med mulighet for å prøve både kule, spyd, startblokker, høyde og lengde og kanskje til og med stafett. Ingen forhåndskunnskap er nødvendig. Vi vil basere oss på naturlige bevegelser innen hopp, løp og kast og legge til grunnleggende og enkle instruksjoner for å øke ferdighetene. Instruksjonene prøver vi å gi på aldersadekvat nivå. I tillegg er det verdt å merke seg at friidrett som trening ikke trenger å være banebasert. Her kan det legges inn "Hopp over bekk" (to tau), "posten skal frem" (avis som vekslingspinne), "hjortejakt" (spyd) og mye annet som kan gjenfinnes utenfor bane. Dette er øvelser som breddeklubber kan adoptere selv uten utstyr og integrert i annen idrett som turn, orientering m.m. Hovedmålet er likevel at barna skal ha kjennskap til de ulike faste disiplinene og stå igjen med ett bilde av hvordan øvelsene utføres og om dette er noe de ønsker å øve på. Hensikten med en målbar idrett er ikke konkurranse, men å motivere til gjentakelse og fremgang.

Dagene blir lagt opp som poster for små grupper, der barn i mest mulig lik alder settes sammen og går mellom de ulike stasjonene. Det gir rom for mer direkte instruksjoner og trygghet for de yngste som får treffe de samme barna hver mandag.

Dersom det er interesse i etterkant kan vi tilby treninger utover vinteren i hall. Da er det bare å ta kontakt med oss på friidrettsskolen - vi hører gjerne fra dere! Da vet vi mer om hvilken alder vi skal tilby for. Ta gjerne også kontakt med oss dersom dere har eldre søsken (13-) som ønsker faste treninger. Her har vi et tilbud som er tilpasset ungdom og som noen av de mest motiverte under 13 også kan få prøve seg på.

 

Påmelding: www.deltaker.no/idrettsleker/verdalfik 


 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.