Årsbeste i landet i klasse 15 år.

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 23. Jul 2020

Sigurd løp 10 kilometer i kontrollmålt løype under Nybrottkarusellen i kveld. Det førte ham på topp i norgesstatistikken med nesten 1 minutts margin. 

En svært overrasket utøver kunne man se i målområdet etter å ha perset med 3,5 minutt. Ett år etter forrige 10k, kunne han konstatere at langdistanseformen var prikket inn etter hovedsaklig baneløp denne sesongen. I en løype som var kupert og noe vindfull klarte han likevel å slå de utøverne som allerede var inne på norgesstatistikken. Ikke mange har klart å komme inn etter at koronarestriksjonene har løsnet opp. Ser man på fjorårets oversikt over 15 åringenes prestasjon ligger han fortsatt på topp, mens man kan vente at et par av årets 15 åringer kan matche tiden hans. Den ene av disse, Lars Svorkdal, slo han imidlertid i samløp i dag, med 12 sekunders margin. Inntil løpet i Stjørdal lå Mikkel Bakken fra Sportsklubben Vidar nr 1 på norgesstatistikken, nesten 1 minutt bak Sigurd. Blant 16-åringene i landet er det heller ingen som matcher tiden hans. Imidlertid var det en 17-åring fra Osloklubben Vidar som slo Sigurd med ca 10 sekunder i dag. De offisielle tidene er ikke kommet enda. På egen klokke ser man at tiden er rundt 34.20. Støtteapparatet spekulerte i feilløping. Det kunne han tilbakevise med GPS-tracking på Strava, han løp da også med to andre utøvere som er kjent for å ha tilsvarende tider. 

Gratulerer til Sigurd med et fortjent resultat etter meget god gjennomføring av treningsplan. 

Nå er neste mål 5000m baneløp i Steinkjer neste torsdag. Han snakket først om å kvalifisere seg til junior NM. Imidlertid er det på grunn av smitterestriksjoner ikke anledning til å delta for yngre utøvere i år. 

Offisiell tid ble 34.19. Årsstatistikk i landet på bildet nedenfor. 

Innherred reportasje:

https://www.innherred.no/sport/2020/07/27/L%C3%B8p-s%C3%A5-fort-at-st%C3%B8tteapparatet-lurte-p%C3%A5-om-han-hadde-l%C3%B8pt-en-snarveg-22364402.eceKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.