Verdalssamling

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 22. Okt 2020

Samlingen første dag ble gjennomført i Blommen i øsende regnvær før start. Været var vennlig med oss under øktene slik at disse ble gjennomført nokså tørrskodd. 

Tre spente utøvere fra klubben fikk prøve seg på lånte rulleski. Leksdal og flere øvrige klubber har låneski for de som vil prøve seg i faget. 

Mari Gudding hadde en god opplæringrunde som gjorde at nerver gikk over til "godt fornøyd" og "bra opplegg". 

Etter en ekstraøkt med bakke intervall hadde Erle tatt på seg å gjennomføre Olympiatoppen basisøkt som bidrag fra VFIK. Ungdommene var konsentrerte men også overrasket over egne utfordringen innenfor kjernestyrke og bevegelighet. 

Her er det mye å hente! Neste dag var det lagt opp til langtur i skogen. Randåsen i Leirådal var utgangspunktet og været ble da mye bedre. Lengde var tilpasset ulike behov. Det var også tilrettelagt for familie, både på turen og  i skihytta etterpå. Her mangler vi bilder, så send gjerne over dersom noen har! NM terreng Skien

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 13. Okt 2020

Sigurd valgte å delta tross noe redusert form etter forkjølelse og påfølgende uker med alternativ trening grunnet symptomer på schlatters. Symptomene viste seg å være borte ved forsøk på løping sist uke og påmeldingen var i boks. Om ikke annet fikk han god konkurransetrening. Hyggelig var det også å overvære eliteutøvere som løp rett forbi under seniorfeltet. Filip Ingebrigtsen imponerte stort med en fart under 30 minutter på 10 km kupert terreng. Imponerte gjorde også Karoline Grøvdahl som vant på enda mer overbevisende måte enn Johaug gjorde i Frognerparken i fjor. 

Sigurd fikk en stor utfordring fra start da han ble plassert bakerst i feltet og valgte å løpe seg opp til tet i tilfelle formen var god. Det var den nok ikke, og etter 1 av 4 kilometer kunne han konstatere at resten ville bli et blodslit. Likevel, han holdt ut, jobbet med å bevare en 7. plass underveis og kom tilslutt på en 9. plass. Sterkt å gjennomføre et NM når man kan forutse at plasseringen ikke blir som ønsket. Likevel holdt han seg altså midt i feltet. 

Espen deltok i klasse 45-49 og kom inn til en 3. plass av 17 deltakere. 
Lerøylekene 2020

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 9. Sep 2020

I Trondheim møtte idrettskretsene Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Utøverne var tatt ut etter kvalifikasjoner på stevner det siste året. Noen hadde få stevner, men desto bedre resultater og ble nok overrasket over å få være med i uttaket. De beste i midt- og nord Norge møttes og fikk en bra benchmark på nivået. Noen ekstremt gode prestasjoner kunne nok være skremmende, men ser man på det jevne nivået lå våre deltakere svært godt an. At Mathea med nokså lite høydetrening kan hoppe 1.31 og få en 4. plass er imponerende. Greta og Alma dominerte sine puljer på 800m og hadde få løpere foran seg totalt. Som dere ser på et av bildene, var Greta langt foran konkurrentene i sin pulje og hadde nok løpt enda bedre med matching fra løperne i den noe raskere puljen som startet etterpå. Alma fikk sett at hun allerede har neste års UM-krav innen rekkevidde. Ulrik som perset igjen på 1500m og totalt på en uke perset han med 25 sekunder. 

Ekstra artig var det med 8x200m stafett hvor vårt lag kom på 3. plass. 


Verdals bidrag i fylkeskampen:

Alma, Mathea, Greta og Ulrik. 


Seier på stafetten. 

Et hårfint forsøk på 1.36 for Mathea. Med en knekk i nakken, får hun bøyd ryggen nok til at hofta kommer over også denne høyden. 


No one else in the picture er en hedersbetegnelse som viser at konkurrentene ikke rakk å nå bildekanten når Greta stakk fra resten av feltet. 

Alma fikk i hvert fall ane konkurrentene bak seg, men ingen kunne gi henne drahjelp. 


Ulrik løp raskt i front og etter denne 200-meters passeringen gikk han fra resten og kom inn på en god tid. 

Se også det fine innlegget i Innherred tirsdag 9.sept.

https://www.innherred.no/sport/2020/09/07/Sikret-medalje-i-Trondheim-22621936.ece

https://www.innherred.no/sport/2020/09/07/Flust-med-personlige-rekorder-og-gode-plasseringer-22621736.ece
UM sølv på 800m

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 3. Sep 2020

Sigurd var eneste deltaker for Verdal friidrettsklubb under ungdomsmesterskapet i Jessheim. 

I nest siste pulje var det bare å klemme til fra start for best mulig tid. Det holdt helt inn, men noe uoppmerksomhet gjorde at han kom for sent inn i spurten. Andreplass i puljen var ikke helt etter planen selv om det kun var et hundredels bak førsteplass. 

Imidlertid viste det seg at den siste puljen ikke klarte å sette jevn fart og dermed ble det andreplass også totalt. Pers med 4 sekund på 800m er mye og et svært vellykket stevne med dette resultatet. 

Neste dag ble det en tung start etter lite søvn grunnet hodepine. Det vi trodde var utmattelse og spenning viste seg å være forkjølelse. Dermed ble det et rolig løp og rett hjem til koronatesting. Heldigvis viste det seg at det var en vanlig forkjølelse. Desverre medførte det også at den planlagte 10.000m på bane neste torsdag ikke kunne gjennomføres. 

https://www.innherred.no/sport/2020/08/29/Ett-hundredel-fra-gull-22580008.ece

https://www.innherred.no/sport/2020/08/31/Neste-m%C3%A5l-Ny-norsk-aldersrekord-p%C3%A5-10.000-meter-22585303.eceEndelig Moanstevne

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 2. Sep 2020

27. august gikk årets Moan stevne av stabelen. Dette er som hjemmebane å regne for Verdal friidrettsklubb de siste årene. To ganger i uka drar flere unge og voksne over til nabokommunen for å gjennomføre en treningsøkt.


På bildet ser vi noen av jentene i VFIK etter målgang på 600m. Alle måtte ned i gresset etter en forrykende innspurt. 10 barn fra 8-14 var denne gang i ilden og flere hadde 3 øvelser. 

Våre deltakere var:

Torje, Brage, Andrea, Maria, Ulrik, Jesper, Aron, Agnes og Idun. 

Gode prestasjoner og mange perser fikk vi denne kvelden. 

Et av høydepunktene sto Brage for, etter å ha åpnet knallhardt første hundre og løp forbi langt eldre utøvere i yttersving. Han fikk smake på syre, men adrenalinkick sto skrevet i blikket og han fullførte resterende 500 uten å tape mye fart. Imponerende! 

Blant de eldste kan nevnes Jesper 60m på 8,36 i g14. Han løp også 1500 på 5.03.33 i et meget spennende og jevnt heat. 

Aron løp en sterk 600 helt ned på 1.54,65. Dette var i klassen g12.

Ulrik perset også på 1500 i g14 med tiden 5.19,33.

Her ser vi starten av 1500m i g13/14.

https://www.innherred.no/sport/2020/09/01/T%C3%B8ffe-dueller-p%C3%A5-Moan-sju-tatt-ut-til-kretskamp-22591632.ece4 stevner siste uka av juli

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 4. Aug 2020

Søskenparet Bara og Tomas Horvath stilte i Ogndal Hopp og Kast uke 31. Der fikk de prøvd seg på spydkast som sjelden er med i andre øvelser. Antakelig var det første gang for begge i stevne. Thomas i klasse 9 år kastet hele 11.10 og Bara kom på 12.67. De var begge med på høyde og der fikk Bara et svært godt resultat for klasse 10 år med et hopp på 110cm.

Uten å ha sjekket Tyrvingtabellen vil vi tro at Tomas' beste resultat for kvelden var hans kulestøt på 6.32, en respektfull lengde med en kule på 2 kg. 

Sigurd og Alma stilte på 5000m bane i Steinkjer samme uke. Sigurd holdt følge med senior Eirik Nordvik til halvveis, men det ble litt raske runder og han måtte slippe. Perset gjorde han likevel, med 16.49. Alma løp hele distansen uten en rygg å følge. Også hun har mye å hente må jevnere rundetider. For en debutant var det likevel godt gjennomført løpsopplegg med tanke på at det er vanskelig å finne farten alene og uten kjennskap til rundetider. Hun kom inn til en svært god tid i klasse 14 år, 19.22.

Agnes, søster til Alma, stilte på 300m, en distanse vi hadde tro på etter å ha sett henne gjennomføre gode 200-meters drag under treninger på Moan i sommer. Hun løp, vant og fikk en tid rett over minuttet. 

Sigurd løp også 1500m i Trondheim, bare 2 dager etter 5000m. Beina var likevel gode og med hard konkurranse mot jevnaldrende Lars Svorkdal og Ole Daniel Prigge klarte han å distansere dem underveis og perset med vel 4 sekunder, med tiden 4.27.08.Årsbeste i landet i klasse 15 år.

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 23. Jul 2020

Sigurd løp 10 kilometer i kontrollmålt løype under Nybrottkarusellen i kveld. Det førte ham på topp i norgesstatistikken med nesten 1 minutts margin. 

En svært overrasket utøver kunne man se i målområdet etter å ha perset med 3,5 minutt. Ett år etter forrige 10k, kunne han konstatere at langdistanseformen var prikket inn etter hovedsaklig baneløp denne sesongen. I en løype som var kupert og noe vindfull klarte han likevel å slå de utøverne som allerede var inne på norgesstatistikken. Ikke mange har klart å komme inn etter at koronarestriksjonene har løsnet opp. Ser man på fjorårets oversikt over 15 åringenes prestasjon ligger han fortsatt på topp, mens man kan vente at et par av årets 15 åringer kan matche tiden hans. Den ene av disse, Lars Svorkdal, slo han imidlertid i samløp i dag, med 12 sekunders margin. Inntil løpet i Stjørdal lå Mikkel Bakken fra Sportsklubben Vidar nr 1 på norgesstatistikken, nesten 1 minutt bak Sigurd. Blant 16-åringene i landet er det heller ingen som matcher tiden hans. Imidlertid var det en 17-åring fra Osloklubben Vidar som slo Sigurd med ca 10 sekunder i dag. De offisielle tidene er ikke kommet enda. På egen klokke ser man at tiden er rundt 34.20. Støtteapparatet spekulerte i feilløping. Det kunne han tilbakevise med GPS-tracking på Strava, han løp da også med to andre utøvere som er kjent for å ha tilsvarende tider. 

Gratulerer til Sigurd med et fortjent resultat etter meget god gjennomføring av treningsplan. 

Nå er neste mål 5000m baneløp i Steinkjer neste torsdag. Han snakket først om å kvalifisere seg til junior NM. Imidlertid er det på grunn av smitterestriksjoner ikke anledning til å delta for yngre utøvere i år. 

Offisiell tid ble 34.19. Årsstatistikk i landet på bildet nedenfor. 

Innherred reportasje:

https://www.innherred.no/sport/2020/07/27/L%C3%B8p-s%C3%A5-fort-at-st%C3%B8tteapparatet-lurte-p%C3%A5-om-han-hadde-l%C3%B8pt-en-snarveg-22364402.ece
UM 2020 i Bærum

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 7. Mar 2020

Med kun en deltaker fra Verdal FIK var det en liten og spent delegasjon som reiste nedover torsdag kveld. Mange tilreisende var på samme hotell og hele kretsen fra Nord-trøndelag. Dermed ble vi raskt sosialisert med en bredere tropp. Mange kjente fra naboklubbene Steinkjer og Nybrott var til stede og oppvarmingsritualene ble gjort i fellesskap mens det simple støtteapparatet inntok vaffel og kaffe på tribunene. Allerede på fredag var det satt opp 1500m med to heat. Sigurd sprang i heat 2 hvor de raskeste utøverne var samlet. Kun en mann fra heat 1 hadde en tid som kunne matche Sigurd. I heatet sprang han offensivt og holdt lenge 3. plassen. Det røynet på i nest siste runde hvor han likevel klarte å bite seg fast helt til spurten gikk de siste 150m. Det ble plutselig 60m til førstemann og det gjaldt å sikre en god tid. 4.34.48 og 6 sekunder pers er absolutt godkjent. Det ble til slutt 8. plass i et løp hvor de fleste av landets fremste utøvere deltok. 

Sigurd i tredjeposisjon midtveis i det sterkeste heatet på 1500m.


På lørdag gikk 800m med tre heat. Flere sterke navn som kunne komme langt ned på 2 tallet medførte mål om pers fremfor pallplassering. En liten kjenning i låret under oppvarming gjorde forberedelsene noe amputert og muligens endret nervene seg til frykt for skade. Under løpet ble det derimot igjen offensiv løping. Plasseringskamp i første runde tok på etter 30 sekunder første 200m. Allerede etter 2 runder stivnet Sigurd og 3. runde krøp opp i 34 sekund. Likevel mobiliserte han betydelig siste 60 meter og han avanserte to plasser rett før mål etter en 31-runde. 9. plass totalt etter 3 heat og en pers på 3,5 sekund på bare halvannen måned er meget bra. Tiden ble 2.09.56 og stemningen på tribunen gikk fra spenning til stolthet. Herlig Sigurd! 

Om ikke helt i toppen, så beste resultat for Midt-Norge. Tidene hadde holdt til samme plassering i eldre klasser - årskullet er sterkt og stevnet har gitt betydelig erfaring i banekonkurranse. 


Neste år er UM i Steinkjers flotte friidrettshall, og Verdal FIK må ha som mål å stille 5 utøvere, kanskje får vi også med et par-tre sterke debutanter i tillegg?

Bilde fra kondis.no som har full reportasje fra 800m og 1500m.ÅRSMØTE 2020

Postet av Verdal Friidrettsklubb den 22. Feb 2020

ÅRSMØTET UTSATT GRUNNET CORONA - NY DATO KOMMER. 

Årsmøte på Bakketun, konferanserommet tirsdag 31.mars kl 1830.

Saker som ønskes behandlet må sendes styret innen 20.februar.