Oppkjøringsstevne til UM - med nok et comeback og en klubbrekord

Postet av Verdal Friidrettsklubb - Verdal Friidrett den 19. Feb 2022

Oppkjøringsstevnet i Steinkjerhallen ble arrangert av Overhalla IL Friidrett. Stevnet var dermed kun for 15 år og eldre. Sigurd deltok på 1000m, med plan om å kjøre 1500m-tempo med tanke på UM om to uker.  Erle har nylig hatt comeback på 800m, under Steinkjer Indoor,  og løp nå sin første 400m siden 2018. Alma, Eliska og Olav deltok ikke - men vi håper å se dem til UM


Først ute var Sigurd, med mål om å løpe på 32s runder, med, med mulig tempoøkning siste runde. Det viste seg å bli en rolig førsterunde (33s) bak ryggen til Svarholt, før han økte med 31 runder de neste tre rundene. Han fikk luke og fullførte femte og siste runde på 30 blank. Sluttiden ble 2.36, uoffisiell tid. Han slo dermed klubbrekorden til Bent Olaf Nessø fra 2012 med hele 6 sekunder. Om denne blir strøket eller fordelt på henholdsvis innendørs og utendørsrekord vites ikke. Det får vår statistiker Steinar Bergsmo avgjøre.

foto: Espen E Valseth

Erle har allerede klubbrekorden på 400m fra 2018, med tiden 57.15. Det var ikke ventet at hun kunne slå denne i dag, da hun fortsatt trenger mer innkjøring på løpesteget. Likevel var hun ikke langt unna. Med en førsterunde på 28,5 og sluttid på 59,79 var det vel godkjent og publikum og støtteapparat i ytre sving var svært fornøyd. Erle kjenner at hun trenger mer tempotrening etter lengre tid på elipsemaskin. tatt det i betraktning er nok kapasitet allerede forbi det nivået hun var i 2018. Når frekvensen kommer er hun der!

foto: Henrik Sandstad.

Dette blir spennende mot UM, der det ventes mer fokus på restitusjon og spissing av konkurransefart: Steinkjer 4.-6. mars. 

                                       foto: Henrik Sandstad


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.