Sølv og nasjonalt årsbeste NM terreng og 5k gateløp siste uke.

Postet av Verdal Friidrettsklubb - Verdal Friidrett den 30. Apr 2022

Sist helg var klubben representert i Norgesmesterskap for terreng, korte løyper. Det foregikk på Kristiansten festning med gress og grus som dekke. Løypa var nokså kupert med svak stigning fra start. Denne stigningen endte i en vegg av motbakke opp mot festningen. Før den rundet ved parkeringsplassen og ned nesten like bratt. Tilskuerne fikk god oversikt og kunne bevege seg innenfor en radius på 50, og se det meste av løypa. Stemningen var god, været perfekt for løperne og nervene som vanlig utenpå løperne så tidlig i sesongen. 


to av våre representanter var i klasse gutter 17 år.  I tillegg en i klasse g 16. Viljar Stavrum disponerte godt og kom inn til 6. plass og ikke langt bak teten. Imponerende av en skiløper som løper med sko ikke mye mer enn en gang pr uke. Det blir spennende å følge med på gjennom sommeren!


Sigurd var lynrask fra start og ledet lenge. Imidlertid hadde Nikolai Solum spart på kruttet inn til siste runde. Det som kunne se ut som en for hard start for Sigurd viste seg likevel å være jevne rundetider på klokka, altså var det nok konkurrenten som økt tempoet halvveis inn i siste runde. Dermed kunne Sigurd innkassere nok et nasjonalt sølv.

Jesper M Rotmo løp i samme pulje. Han viste seg svært sterk under vårt lokale terrengløp helga før NM. Nå ble det nok litt tungt etter en hard start slik at han måtte gi tapt for noen konkurrenter han normalt ville ha kontroll på.

TRØNDERJOGG:

Sigurd og Viljar skulle også til pers allerede tirsdagen etter NM-helga. De løp begge 5k gateløp. Her gikk det godt for begge. Viljar på tiden 17.47. Sigurd kom inn til 15.16 og årsbeste i klasse 17 år. Selv om det er tidlig i sesongen kan vi se at tiden matcher årsbeste for 17 åringer tidligere år etter endt sesong, så det er en svært sterkt prestasjon. 

Oppkjøringsstevne til UM - med nok et comeback og en klubbrekord

Postet av Verdal Friidrettsklubb - Verdal Friidrett den 19. Feb 2022

Oppkjøringsstevnet i Steinkjerhallen ble arrangert av Overhalla IL Friidrett. Stevnet var dermed kun for 15 år og eldre. Sigurd deltok på 1000m, med plan om å kjøre 1500m-tempo med tanke på UM om to uker.  Erle har nylig hatt comeback på 800m, under Steinkjer Indoor,  og løp nå sin første 400m siden 2018. Alma, Eliska og Olav deltok ikke - men vi håper å se dem til UM


Først ute var Sigurd, med mål om å løpe på 32s runder, med, med mulig tempoøkning siste runde. Det viste seg å bli en rolig førsterunde (33s) bak ryggen til Svarholt, før han økte med 31 runder de neste tre rundene. Han fikk luke og fullførte femte og siste runde på 30 blank. Sluttiden ble 2.36, uoffisiell tid. Han slo dermed klubbrekorden til Bent Olaf Nessø fra 2012 med hele 6 sekunder. Om denne blir strøket eller fordelt på henholdsvis innendørs og utendørsrekord vites ikke. Det får vår statistiker Steinar Bergsmo avgjøre.

foto: Espen E Valseth

Erle har allerede klubbrekorden på 400m fra 2018, med tiden 57.15. Det var ikke ventet at hun kunne slå denne i dag, da hun fortsatt trenger mer innkjøring på løpesteget. Likevel var hun ikke langt unna. Med en førsterunde på 28,5 og sluttid på 59,79 var det vel godkjent og publikum og støtteapparat i ytre sving var svært fornøyd. Erle kjenner at hun trenger mer tempotrening etter lengre tid på elipsemaskin. tatt det i betraktning er nok kapasitet allerede forbi det nivået hun var i 2018. Når frekvensen kommer er hun der!

foto: Henrik Sandstad.

Dette blir spennende mot UM, der det ventes mer fokus på restitusjon og spissing av konkurransefart: Steinkjer 4.-6. mars. 

                                       foto: Henrik Sandstad