Sølv og nasjonalt årsbeste NM terreng og 5k gateløp siste uke.

Postet av Verdal Friidrettsklubb - Verdal Friidrett den 30. Apr 2022

Sist helg var klubben representert i Norgesmesterskap for terreng, korte løyper. Det foregikk på Kristiansten festning med gress og grus som dekke. Løypa var nokså kupert med svak stigning fra start. Denne stigningen endte i en vegg av motbakke opp mot festningen. Før den rundet ved parkeringsplassen og ned nesten like bratt. Tilskuerne fikk god oversikt og kunne bevege seg innenfor en radius på 50, og se det meste av løypa. Stemningen var god, været perfekt for løperne og nervene som vanlig utenpå løperne så tidlig i sesongen. 


to av våre representanter var i klasse gutter 17 år.  I tillegg en i klasse g 16. Viljar Stavrum disponerte godt og kom inn til 6. plass og ikke langt bak teten. Imponerende av en skiløper som løper med sko ikke mye mer enn en gang pr uke. Det blir spennende å følge med på gjennom sommeren!


Sigurd var lynrask fra start og ledet lenge. Imidlertid hadde Nikolai Solum spart på kruttet inn til siste runde. Det som kunne se ut som en for hard start for Sigurd viste seg likevel å være jevne rundetider på klokka, altså var det nok konkurrenten som økt tempoet halvveis inn i siste runde. Dermed kunne Sigurd innkassere nok et nasjonalt sølv.

Jesper M Rotmo løp i samme pulje. Han viste seg svært sterk under vårt lokale terrengløp helga før NM. Nå ble det nok litt tungt etter en hard start slik at han måtte gi tapt for noen konkurrenter han normalt ville ha kontroll på.

TRØNDERJOGG:

Sigurd og Viljar skulle også til pers allerede tirsdagen etter NM-helga. De løp begge 5k gateløp. Her gikk det godt for begge. Viljar på tiden 17.47. Sigurd kom inn til 15.16 og årsbeste i klasse 17 år. Selv om det er tidlig i sesongen kan vi se at tiden matcher årsbeste for 17 åringer tidligere år etter endt sesong, så det er en svært sterkt prestasjon. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Verdal Friidrettsklubb - Verdal Friidrett