Steinkjer Indoor med rekordstor deltakelse og gode resultater for VFIK

Postet av Espen Egeland Valseth den 18. Jan 2020

Mange utøvere hadde tatt turen til Steinkjer i helga. Tromsø, Rana og Hattfjelldal var bare noen av klubbene nordfra som i antall stilte langt flere enn lokale Innherredsklubber. Likevel, våre rødkledde gjorde seg bemerket i dag.

Lukas Olofsson, den habile fotballspilleren fra Garnes, viste seg å ha mer inne enn å trille ball. Med et kulestøt på 6,27 var han den eneste av mange konkurrenter som kom seg over 6-tallet og han kunne innkassere en av sine to seiere. I høyde ble han stående alene etter å være den eneste som kom seg over 1.20.

Søsknene Horvat gjorde seg bemerket med hver sin seier. Tomas gjorde det med kule slik han også gjorde under Adventsstevne. Bara med seier på 60m og lengde hvor hun var hele en meter foran nærmeste konkurrent. Storesøster Eliska fikk en bra gjennomføring i stavsprang, selv om hun akkurat ikke nådde drømmegrensa på 2 meter. 

Fra Leksdal er det søsknene Maria og Andrea Lade som sørger for seiersbidragene mens sambygdingen Erle er skadet. Begge var nok fornøyd med kule etter å ha kommet forbi hver sin metersbarriére og seier for Andrea med over 7 meter. I høyde hadde hun håp om å komme seg over 1.15, men også hun sto igjen til slutt etter å ha kommer over 1.25 til alles forbauselse. En svært bra prestasjon for en tiåring som også viste gode takter på 60 meter. Også Maria fikk et bra resultat i høyde med 1.10. Det er det få som gjør etter i den alderen. Ingen andre fra kretsen Nord-Trøndelag var der i går.

Idun gjør det godt i 60m og lengde. Likevel var det på 600m hun gjorde seg bemerket. Etter en runde snudde hun seg i forbauselse over at ingen av de 11 konkurrente hang med. Vi som beskuet antok en litt for hard åpning, selv om det så aldri så kontrollert ut etter stilen å bedømme. Idun kjente nok ikke på noe syre. For i mål kunne vi konstatere at avstanden bare økte og det tok tid før nestemann viste seg på siste langside. 2.08 er en svært god tid - det blir spennende å følge henne videre. 

Tonje Emilie hadde fått tirsdagens 3000m ut av beina og presterte en svært bra 60m med 3. Plass av 17 deltakere. Kretsens raskeste unge dame kunne hun da skilte med. 600 meter gikk også bra og med ny pers også med 2.05. Med mål om å ta tante Karianne Myhre sin tid på 5000m er det mye arbeid igjen, men en klubbrekord står for fall innen få år. 

Ulrik hadde presset på seg etter å ha vært ubeseiret på 600m hele 2019. Her var konkurransen hard og med gode rundetider ble det pers med 2 sekunder. Likevel ikke helt fornøyd i dag. Her har vi en utøver som tåler hardere åpningsrunde, noe vi får se på 800m i morgen! 

Sigurd mistet sin argeste konkurrent på 3000m pga sykdom. I tillegg var VFIKs Martin Vehus Skjerve redusert av sykdom. Begge to gjorde likevel gode løp. Sigurd perset på 3000m og fikk ukas 2. klasseseier på distansen. 

En fin avrunding ble det med utdeling av stipend fra Friidrettens Venner til Erle Musum Lyng som i 2019 uten tvil hadde kretsens beste prestasjon på banen med deltakelse i 800m i UM før hun rakk å bli skadet. Vi gleder oss til hun er tilbake i 2021.

Vi gleder oss på morgendagens litt kortere økt, der Eliska stiller på hekk, Tonje Emilie på 200 og Ulrik og Sigurd går samme heat på 800m.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.