Endelig i gang igjen!

Postet av Espen Egeland Valseth den 10. Jun 2020

3000m ble arrangert på Trondheim stadion på en dag som vanskelig kan matches etter perfekt gjennomføring av arrangøren, sol, vindstille og løpetemperatur på 16°. Arrangøren hadde puljeinndelt etter ønsket tid, noe som ga en bedre løpsopplevelse enn klasseinndelte puljer. 

Per Ivar og Tonje Emilie var først ute. De viste at treningsjobben var gjort på forhånd. Eldstemann fremsto selvsikker både under oppvarming og på startstreken. Etter en god treningsperiode har det gått rykter på trening om at tights er innkjøpt, men det sitter nok fortsatt litt inne å ta denne overgangen. 

Per Ivar viste god kontroll på rundetidene og perset mer enn ventet med nærmere ett minutt. Tiden ble gode 13.16 og han har mer inne! Neste gang blir det nok tights og ytterligere noen sekunder spart. 


Ulrik var nestemann og med forhåndsnerver var det nok forventninger om å ta inn sekunder fra vinterkarusellen. Nervene la seg fort når startskuddet gikk og blikket rettet seg mot en luke til lista. 

Han åpnet godt første 200. Imidlertid ble det noe tungt å holde skjema på lav 11. Tross en, som vanlig rå spurt, ble det 11.18 og akkurat hundredelet fra tangering av persen. 


Sigurd hadde engasjert far som hare og lagt lista på 76-runder for en sluttid på 9.30. For å kalibrere farten ble det forsøkt med synkronoppvarming i håp om at det skulle gi nødvendig forberedelse i en aldrende kropp. 

Imidlertid la haren seg på mer behagelig 77-78 og måtte slippe sønnen forbi etter en kort tempoøkning halvveis. Også Sigurd fikk det noe tungt på slutten, mistet noe terreng til sin eldre treningskompis, Simen fra Steinkjer, og kom inn på 9.46. Pers på 4 sekunder og godkjent. Han har målet inne med spissing av formen utover konkurransesesongen. Espen kom inn til akseptable 10.01, en tid som krever gjentakelse for å kneppe av 2 sekunder og bryte den ultimate grensa for mosjonister. 

Torsdag denne uka skal 5 andre fra VFIK delta i seriestevne i Steinkjer. Også de debuterer for sesongen. Oppdatering kommer! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.