3. seriestevne i Steinkjer

Postet av Espen Egeland Valseth den 29. Jun 2020

Det ble mange perser og mye god konkurranstrening på den foreløpige siste dagen med nærmere 30° varme. Det var nok mer behagelig å kaste kule enn å løpe 3000m i helga. 

Eliska fikk inn flere lange kast, men fikk ikke alt godkjent, da hun slet med å holde seg innenfor ringen. Hun var likevel fornøyd med sluttresultatet. Slik vi forstår klarte hun også kvalifikasjonskravet i slegge for årets UM. Det var viktig med de få mulighetene som er for sleggekast i lokale stevner. 

Søster Bara imponerte om mulig enda mer med et flott resultat. Egen kastegrop hjemme er nok av betydning selv om vi nå også har begynt med slegge på Moan treningene etter at sikkerhetsnettet har kommet opp for sesongen. 

Nå var det på ny mulighet for å prøve seg på 100m, en noe uvanlig distanse for 10-12 åringene. Steinars terping på startblokker under torsdagens trening kom godt med og over ser vi Andrea og Maria komme seg rask ut av startblokka. 

Aron lå lenge an til å ta igjen sine konkurrenter fra sin indre bane, men måtte vente til en rå sluttspurt før han plutselig var forbi. En sterk debut på 400m for Leksdalsgutten. 

Jesper må sies å være en uredd type etter å ha meldt seg på 3000m 20 minutter etter målgang på denne 400 meteren. Ingen distanse er så kjent for å gi tunge bein som denne syretesten. Likevel klarte han en god gjennomføring på den lengre distansen. En tid han nok klarer å bite sekunder av neste gang, med litt mildere vær og uten en langsprint i beina i forkant. 

Tross mye trening tett inntil dagens stevne satte Sigurd seg mål om 76-runder på 3000. En rundetid som må til for å komme under 9.30. Han løp lenge nært skjema, men måtte gi fra seg noen sekunder etter 1800m og valgte til slutt å stå over siste to runder. Med årets første 5000m bare to dager etter var det nok lurt å ikke presse seg mer i varmen. 

Svært god innsats denne søndagskvelden - og imponerende at ungdommen stiller i denne varmen. Allerede fra i morgen kan vi se frem til treninger i en langt lavere temperatur. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.